Cei mai tineri miliardari ai lumii


Cel mai bogat miliardar tânăr din lume este fondatorul reţelei sociale Facebook, Mark Zuckerberg, potrivit businessmagazin.ro.

Siteul Businessinsider.com şi Bankrate publică informaţii despre cei care se află în top alături de Zuckerberg, scrie businessmagazin.ro.

Locul doi în topul miliardarilor sub 35 de ani este ocupat de Fahd Hariri - are 31 de ani şi o avere de 1.3 miliarde de dolari. Este fiul fostului prim -ministru libanez Rafic Hariri şi, pe lângă moştenirea primită de la tatăl lui, câştigă bani din construcţii, afaceri imobiliare şi investiţii.

Pe trei este Ayman Hariri, 34 de ani, averea sa este estimată la 34 de miliarde de dolari. La fel ca şi fratele lui, Fahd Hariri, Ayman a primit o parte considerabilă din averea tatălui. Controlează divizia de construcţii şi este membru în consiliulde conducere al conglomeratului din Arabia Saudită Saudi Orger, cu răspândire în domeniul afacerilor imobiliare, telecom şi construcţii.

Locul 4 - Albert Von Thurn Und Taxis: prinţ german, a moştenit o avere de 1,5 milioane de dolari la majoratul lui din 2001. Are acum 29 de ani şi a făcut mai multe investiţii in domeniul afacerilor imobiliare. A lucrat şi la construirea unei instalaţii de producere a energiei solare în Bavaria, înainte ca lipsa susţinerii finaciare din partea Guvernului să oprească proiectul.

Locul 5 - Robert Pera: la vârsta de 34 de ani, are o avere de 1,5 miliarde de dolari. A lucrat pentru Apple, apoi şi-a pornit propria reţea de wireless şi acces Internet pentru pieţele emergente. Compania lui, Ubicuity Networks, s-a lansat în octombrie 2011 şi l-a transformat pe Pera într-un miliardar tânăr. Touşi, lumea lui Pera nu este lipsită de griji, într-o piaţă puternic volatilă, profitul său înregistrează fluctuaţii frecvente.

Comentarii Facebook