Ce semn trebuie sa fie pe cauciucurile de iarna, ca sa nu fii amendat

 

Legea care obliga soferii sa isi monteze anvelope de iarna, mentioneaza clar si cum trebuie sa arate indicatorul de legalitate al acestora, potrivit Registrului Auto Roman.

Legea foloseste sintagma "anvelope de iarna", care pot fi foarte usor identificate prin prezenta pe laterale a literelor M si S, sub forma: M+S, M.S. sau M&S.

Anvelopele de iarna sunt cele care respecta si sunt omologate conform Directivei 92/23/CE a Consiliului Europei din 31 martie 1992 privind pneurile autovehiculelor si ale remorcilor acestora, precum si montarea lor, Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizatiei Natiunilor Unite (CEE-ONU) nr. 30 sau Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizatiei Natiunilor Unite CEE-ONU nr.54, dupa caz, scrie Registrul Auto Roman intr-un comunicat de presa.

Denumirea de anvelopa all-season este o denumire comerciala care nu defineste cu exactitate tipul de anvelopa omologata pe timp de iarna conform Ordonantei OG 5 /2011. Singurul criteriu care certifica faptul ca anvelopa este omologata si legala este inscriptia literelor M si S, sub forma: M+S, M.S. sau M&S, din nou conform Ordonantei de Guvern nr. 5/2011.

Mentionam insa ca din punct de vedere tehnic anvelopa all season nu este recomandata pentru utilizarea pe tot parcursul anului in tari cu o clima ca a Romaniei, aceasta fiind destinata mai degraba unor tari cu o clima mai temperata, precizeaza RAR.

Comentarii Facebook