Ce se întâmplă cu polițistul care i-a dat K.O lui Boureanu: Este cercetat pentru purtare abuzivă


Agentul de rutieră Ovidiu Andrei a ajuns pe prima pagină a ziarelor după ce l-a lovit pe fostul parlamentar Cristian Boureanu, în luna iunie.

Scandalul a pornit după ce fostul parlamentar, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a avut un comportament agresiv la adresa omului legii, încercând să îl lovească și cu piciorul. În acel moment, polițistul l-a lovit cu pumnul pe Boureanu, acesta din urmă căzând la pământ.

Totuși, incidentul se pare că a avut și repercusiuni la adresa agentului de poliție, care este cercetat acum de către procurorii bucureșteni,

Polițistul este cercetat pentru purtare abuzivă. Ancheta va stabili dacă reacția sa a fost sau nu disproporționată cu intensitatea atacului căruia el i-a fost victimă. În acest sens au fost audiați mai mulți martori la incident, printre care și colegi de-ai agentului, iar modul de intervenție este raportat la “Măsurile tactice polițienești”, au dezvăluit surse judiciare, pentru libertatea.ro.

Totodată, acțiunile agentului rutier Ovidiu Andrei fac și obiectul unei cercetări interne.

Verificările interne care-l vizează pe agentul Andrei nu sunt finalizate. Polițistul, cercetat și administrativ de șefii lui, își desfășoară normal activitatea fără a fi suspendat”, au adăugat surse apropiate anchetei.

Cristian Boureanu a fost pus sub arest preventiv în urma incidentului, fiindu-i deschis dosar penal pentru ultraj.

Comentarii Facebook