Miercuri 17 Aprilie

Ce scrie PRESA INTERNAŢIONALĂ despre SUSPENDAREA lui Băsescu


Suspendarea lui Traian Băsescu a generat un val de articole în presa internațională. În principal, sunt exprimate temeri că democrația din România este în pericol.

"Parlamentul României a votat vineri în favoarea suspendării preşedintelui de centru-dreapta Traian Băsescu, în cadrul unei crize politice care generează temeri că democraţia din România ar fi expusă ameninţărilor", scrie France-Presse.

"Un număr de 258 de senatori şi deputaţi din totalul de 432 au votat pentru destituirea lui Băsescu, a anunţat senatorul Uniunii social liberale (USL, majoritatea) Dan-Radu Ruşanu", transmite AFP.

"Parlamentul României a votat suspendarea preşedintelui Băsescu", titrează BBC News online.

Agenţia Associated Press scrie: "Parlamentul României s-a pronunţat cu o majoritate covârşitoare pentru suspendarea preşedintelui Băsescu".

"Parlamentul României a votat suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, vineri, stabilind cadrul pentru un referendum de suspendare şi sporind controlul guvernului de stânga asupra puterii", anunță agenţia de presă Reuters.

Deutsche Welle scrie în pagina electronică: "Parlamentul României votează suspendarea preşedintelui. O luptă internă pentru putere în guvernarea divizată a României a escaladat cu votarea de către Parlament a suspendării preşedintelui statului. Decizia trebuie să fie aprobată prin referendum în 30 de zile".

Comentarii Facebook