Ce riști când descarci de pe torrente? Vezi ce au pățit doi români


Programele de ”file sharing” sunt foarte populare poentru că îți permit descărcarea gratuită a fișierelor de pe internet, însă acest lucru nu este legal, iar cei care sunt prinși riscă să fie cercetați penal.

Așa s-a întâmnplat și cu doi bărbați din Arad, care s-au trezit, aseară, cu ofițerii Serviciului de Investigare Fraude în casă.

Ofiterii au efectuat doua perchezitii domiciliare la doua persoane suspectate ca, prin intermediul unor programe de tip <>, descarcau si puneau la dispozitia altor persoane filme, muzica sau jocuri protejate de legea dreptului de autor”, a declarat purtator de cuvant Politia Arad,Camelia Tuduce, informează PRO TV.

Politistii au ridicat trei hard-diskuri si doua laptop-uri continand filme, muzica, jocuri si programe “reproduse in mod neautorizat” și au confiscat 121 de CD-uri care nu prezentau holograma de securitate, fiind susceptibile a fi marfa pirat.

Cei doi aradeni sunt cercetati in libertate pentru „punerea la dispozitia publicului prin internet, fara consimtamantul titularului, a operelor si produselor purtatoare de drepturi de autor si conexe”.

Comentarii Facebook