Duminica 4 Decembrie

Ce femei preferă cu adevărat bărbații? Oamenii de știință au aflat răspunsulPotrivit oamenilor de știință de la Universitatea din Buffalo, bărbații preferă femeile mai inteligente decât ei doar pentru relațiile la distanță, la întâlinir ei fiind atrași în general mai puțin atrași de femeile deștepte.

Noi am descoperit că bărbaţii preferă femeile mai inteligente decât ei numai în situaţiile psihologic îndepărtate. Bărbaţii se bazează pe preferinţele lor ideale atunci când o femeie este ipotetică sau imaginară, dar în interacţiunea reală menţin o distanţă şi sunt mai puţin atraşi de o femeie care le depaşeşte inteligenţa”, afirmă cercetătorul principal al studiului, Lora Park, conferenţiar universitar în Departamentul de Psihologie de la Universitatea din Buffalo, SUA, potrivit Mail Online, citat de descopera.ro.

Experții spun că rezultatele studiului aruncă o lumină nouă asupra motivelor pentru care opoziţiile se atrag - dar numai în anumite cazuri.

Aici identificăm diferenţa între abstract şi concret. Nu există o conexiune între ceea ce bărbaţilor le place în mod perceptibil, cineva necunoscut şi când aceeaşi persoană este cu ei într-un context social apropiat”, afirmă Lora Park.

Deși studiul a avut la bază atracţiile amoroase, în special, atracţiile bărbaţilor, Park declară că rezultatele ar putea servi drept materie primă în cercetarea, pe larg, a situaţiilor interpersonale.

Este o întrebare pentru cercetările ulterioare. XXX. Noi, însă, am abordat latura bărbaţilor din contextul întâlnirilor romantice”, a declarat cercetătorul principal Lora Park.

Echipa de cercetători a efectuat concomitent şase studii separate, la care au participat 650 de subiecţi adulţi.

Bărbaţii au fost supuși la diverse experimente, în care fiecăruia dintre participanţi le-a fost prezentat câte unui prototip de femei inexistente pe care acesta şi-ar dori să o întâlnească, apoi angajarea participanţilor într-o interacţiune interpersonală.

În toate cazurile, cât de mult le plăcea bărbaţilor de cineva sau cât de mult se simţeau atraşi de cineva depindea de cât de inteligentă era persoana şi de cât de aproape se află”, a afirmat Park.

Comentarii Facebook