Ce conţine un HOT DOG. Mai ai poftă de unul?


Hot dog-ul este un produs foarte popular, dar puțini știu ce conține acest aliment.

În fabrică tone de carne de porc sunt amestecate în vase uriaşe de metal cu zeama care rezultă după ce carcasele de pui sunt presate pe grătare de metal şi amestecate cu apă. Totul este amestecat cu conservaţi pudră, arome, colorant, apoi scufundat în apă, înainte de a fi introdus în membrane de plastic pentru a fi preparat şi ambalat, scrie realitatea.net care citează dailymail.co.uk.

Produsul este originar din Frankfurt, Germania, unde se servea un cârnat de porc cu pâine. Exportat în America, acest aliment a fost transformat în cunoscutul hot-dog.

Fondul pentru Cercetarea Cancerului recomandă oamenilor să evite sau să reducă consumul de carne procesată.

Ce conţine un hot dog:

Carne: resturi de carne de porc (bucăţile care rămân după ce carnea şi slănina au fost îndepărtate de pe oase), la care se adaugă pui sau curcan. Această carne este amestecată cu apă, conservanţi, arome şi coloranţi.

Unele varietăţi de hot dog conţin foarte puţină carne, dar 64% carne recuperată mecanic (pasta care rezultă după ce o carcasă este introdusă într-o presă metalică şi amestecată cu apă). Carnea rezultată din acest proces este de zece ori mai ieftină decât cea obişnuită.

Apă: adăugată pentru a obţine consistenţa necesară pentru introducerea pastei în membrană.

Amidon: hot dog-ul conţine amidon de cartof, făină de grâu sau pesmet amestecat cu sare. Amidonul conferă mai mult volum hot dog-ului. De asemenea, leagă compoziţia şi face ca aceasta să fie mai plăcută pe limbă.

Sare, proteină din lapte, E250 - nitrit de sodiu, arome artificiale de fum, ierburi, condimente, ţelină şi pudră de usturoi.

Hot dog -ul mai conține și multe e-uri: E451 - trifosfaţi de potasiu şi sodiu., E452 - polifosfaţi, E301 - ascorbat de sodiu, E120 - carmin, E160c - extract de ardei iute.

Comentarii Facebook