Ce caută bărbații la femeile? Inteligență sau aspect fizic

 

Un studiu al Universităţi York demonstrat că bărbații sunt interesați mai mult de inteligența unei femei și mai puțin de aspectul fizic. 

 

De cealaltă parte, studiul a fost publicat în revista Psychological Science și arată că femeile sunt tot mai interesate de cum arată partenerul lor, caracteristică ce începe să conteze mai mult decât averea acestuia. 

 

Studiul a fost efectuat pe 12.000 de persoane din 30 de ţări, aceste înclinaţii fiind observate, în special, în Marea Britanie şi în ţările scandinave, scrie jurnalul.ro.

 

Cercetătorii pun aceste schimbări ale preferinţelor pe seama egalităţii economice dintre femei şi bărbaţi, din aceste ţări. În timp ce bărbaţii au învăţat să se uite şi la altceva decât aspectul fizic al femeilor, acestea, dat fiind că se pot întreţine şi singure, au început să fie mai atente la cum arată partenerii lor şi nu neapărat la cât câştigă. 

 

Am descoperit că în societăţi precum Marea Britanie, dar mai ales în ţările scandinave, bărbaţii pun mai mult preţ pe inteligenţa potenţialelor partenere, decât pe calităţile tradiţionale - un corp voluptuos sau talentul în bucătărie. Pe de altă parte, femeile preferă bărbaţii bogaţi, care le pot întreţine pe ele şi copiii lor, însă, în ţările în care există egalitate economică între sexe, averea bărbaţilor contează mai puţin, accentul fiind pus pe trăsăturile lor fizice, atunci când este luat în calcul un partener”, a declarat coordonatorul studiului, doctorul Marcel Zentner.

 

Comentarii Facebook