Vineri 19 August

Câți bani a câștigat Ovidiu Drobotă, românul din spatele site - urilor cu știri false: expunere.com, endingthefed.com

 

Ovidiu Drobotă este românul din spatele site -ului endingthefed.com, acuzat că postează știri false și l-a favorizat pe Donald Trump.

 

Potrivit informaţiilor Inc.com, site-ul Ovidiu Drobotă are o medie de 3,3 milioane de vizitatori unici pe lună, mai mult decât site-urile unor ziare celebre, precum LA Times sau USA Today şi câştigă în jur de 10.000 de dolari lunar din publicitate. Românul nu a confirmat publicaţiei că asta ar fi întradevăr numele său real, scrie Business Magazin.

 

Pe site -ul endingthefed.com au apărut ştirii precum faptul că jurnalista Megyn Kelly a fost concediată de la Fox News pentru că o susţinea pe Hillary Clinton, că Papa s-a declarat public un susţinător al lui Donald Trump ori că Obama a tăiat din fondurile destinate veteranilor. Toate acestea ce s-au dovedit false, dar nu înainte de a fi distribuiri de mii de ori pe toate reţelele de socializare. Cele patru ştiri au generat aproape 3 milioane de interacţiuni, iar pagina de Facebook a site-ului a ajuns la peste 350.000 de "like-uri".

 

Dobrotă se declară un fan al lui Donald Trump: ”În octombrie 2015 am aflat de Donald Trump şi mi-a plăcut de el. Mi-a plăcut faptul că era un outsider. Şi m-am gândit că pot să-l ajut să câştige preşedinţia SUA creând un site. Am creat endingthefed.com. Îmi pare rău că am publicat ştiri false, le-am şters între timp, dar la timpul publicării, nu ştiam că sunt false”. Acesta a spus că nu a creat site-ul pentru a câştiga bani şi că obţine destui bani din slujba lui obişnuită de programator web, SEO. ”În trecut am fost şi hacker. Dar nu mai sunt. Este periculos să fii hacker în ziua de azi”.

 

Drobotă este administratorul unui alt site, expunere.com, unde sunt postate articole dubioase.

Comentarii Facebook