Duminica 28 Aprilie

Câte ore stau românii pe internet săptămânal


Un studiu recent arată că românii petrec 18,6 ore online, în medie, pe săptămână, dar și în fața televizorului 21,6 ore săptămânal.

Studiul Mediascope Europe, făcut public marţi de IAB România, mai precizează că în termeni de grad de utilizare la nivel naţional, internetul se află pe locul al treilea, după TV şi radio. Cu toate acestea, intensitatea folosirii internetului este mai mare, românii petrecând în medie 18,6 ore online (peste media europeană de 14,1 şi peste cea din regiune de 16,1). Deşi românii sunt printre cei mai avizi consumatori de TV, cu o medie de 21,6 ore săptămânal, internetul câştigă tot mai mult teren în România, scrie Mediafax.

Pe de altă parte, românii petrec 15,6 ore pe săptămână ascultând posturile de radio (faţă de 12,7 ore pe săptămână media europeană) şi 5,4 ore pe săptămână citind ziarele (4,6 ore - media europeană).

Timpul petrecut online diferă în funcţie de echipamentul folosit: 18,3 ore online pentru cei care folosesc computerul, comparativ cu 12,4 ore pentru cei care folosesc telefonul mobil. În mod evident tinerii, cu vârsta cuprinsă între 16 - 24 de ani, sunt campioni la timpul petrecut online pe ambele dispozitive. De altfel, 75% din "heavy userii" de internet provin din acest interval de vârstă, se mai spune în comunicat.

Comentarii Facebook