Câte kilograme de E-uri consumăm anual? Răspunsul te va surprinde


Rareori se întâmplă să stai și să analizezi în detaliu fiecare ingredient al produselor pe care le cumperi din magazine, însă acest lucru nu este foarte sănătos.

Fie că e vorba de o pungă de chipsuri, de un aliment semipreparat sau diverse băuturi, este indicat să verifici ambalajul pentru a nu ajunge să consumi prea multe E-uri.

"În ultimii ani, în industria alimentară se cheltuiesc miliarde de euro pentru ca alimentele să capete aspect plăcut şi să aibă termene de garanţie foarte lungi. Industria alimentară este convinsă că aditivii ne simplifică viaţa. Doar cu ajutorul lor se pot crea semipreparate sau alimente gata preparate. Aşa ajunge un om să consume circa 7 kg de aditivi anual, adică faimoasele şi controversatele E-uri", explică nutriţionista Marie Vrânceanu.

Nutriționista mai precizează că marea majoritate a aditivilor au rol cosmetic.

90 % din aditivii din alimente au rol... cosmetic: aromatizanţi, emulsifianţi, coloranţi, agenţi de îngroşare şi îndulcitori. Mascând ingrediente de calitate îndoielnică şi cu gust insipid, aceşti aditivi au rolul de a ne convinge că mâncăm ceva bun”, mai spune Marie Vrânceanu.

Citește mai multe pe Ziarul Ring

Comentarii Facebook