Cât sunt de sănătoase icrele din comerţ și ce conțin?

 

Icrele din comerţ au în compoziție numai 10% icre, restul fiind reprezentat de conservanţi şi aditivi.

 

Între ingredientele menționate pe cutie apar: gelifiant, guma xanthan şi guma guar, benzonat de natriu, ulei, dar şi icre în proporţie de 10%.

 

Nutriţionistul Corina Zugravu a spus că produsele găsite în comerț sunt contraindicate.

 

Cel mai bine este să facem icre la noi acasă. Putem pune ulei cât dorim, putem adăuga şi lămâie, care aduce vitamina C şi care îmbunătăţeşte calitatea nutriţională”, a recomandat nutriţionistul la România TV. 

 

Corina Zugravu afirmă că guma de xanthan şi guma guar nu au efecte negative asupra consumatorilor. ”Eu folosesc guma de xanthan pentru reducerea colesterolului. Toate aceste gume sunt substanţe naturale. Singurul lucru care poate să apară este o parte din colesterolul din tubul digestiv este eliminat în scaun”, a completat nutriţionistul.

Comentarii Facebook