Casca gonflabila pentru biciclisti VIDEO

 

Biciclistii au de acum posibilitatea sa se fereasca de accidente cu ajutorul noii casti gonflabile, care este produsa de o companie suedeza.


Principul cu care functioneaza este acelasi ca air bag-urile cu care sunt dotate autoturismele. Deocamdata, casca anti-soc este testata in Marea Britanie si costa in jur de 550 de euro, de 10 ori mai scumpa decit o casca de biciclist obisnuita.


"Casca invizibila Hövding pentru biciclisti" se poarta in jurul gitului sub foma unei esarfe sau a unui guler. In cazul unui accident, sezorii care sunt incorporati in material detecteaza miscarile specifice impactului cu solul sau cu o masina. Intr-o zecime de secunda casca se umfla si cuprinde capul si gitul biciclistului protejindu-le de lovituri, rezultat ce vine in urma testarii pe un manechin. 

Reclama pentru casca invizibila este menita sa atraga si pe cei care refuza sa poarte una standard pe motiv ca este incomoda sau ca arata urat.


Casca este fabricata din material impermeabil, se poate curata foarte usor, respecta toate normele europene si ofera aceeasi protectie ca o casca de plastic.


Comentarii Facebook