Marti 13 Aprilie

Când va dispărea tariful de roaming. Parlamentul European a luat decizia


Parlamentul Europeana adoptam, marți, noul pachet telecom prin care se va interzice taxarea suplimentară pentru serviciul roamenin în statele membre UE.

"Abolirea taxelor de roaming a fost așteptată de multă vreme de toată lumea: oameni obișnuiți, start-up-uri, IMM-uri și multe alte tipuri de organizații", a spus raportorul, Pilar del Castillo (PPE, ES), în dezbaterea dinaintea votului.

"Datorită acestui acord, Europa va deveni singura regiune din lume care va garanta legal internetul deschis și neutru. Principiul neutralității internetului se va aplica direct în cele 28 de state membre. Și va asigura faptul că nu vom avea internet cu două viteze", a adăugat raportorul.

Prin respingerea amendamentelor la poziția Consiliului în prima lectură, deputații au adoptat noua legislație, se arată într-un comunicat al Parlamentului European remis Realitatea.net.

Asstfel, taxele de roaming pentru telefonie mobilă, SMS-uri și internet mobil în altă țară din UE vor fi interzise începând cu 15 iunie 2017.

De asemenea, începând cu 30 aprilie 2016, taxele de roaming (adăugate la prețul plătit acasă) nu trebuie să depășească:
• €0,05 pe minut pentru apelurile vocale
• €0,02 pentru mesajele text (SMS), sau
• €0,05 pe megabyte la utilizarea internetului mobil.

Comentarii Facebook