Cafeaua, bautura care iti prelungeste viata. Vezi de ce!


Consumul moderat de cafea ajuta la ameliorarea unor afectiuni precum cele de inima, respiratorii, sau chiar a diabetului, insa este total ineficienta atunci cand este vorba despre cancer.

Studiul a fost realizat pe o perioada de 13 ani, atat pe femei cat si pe barbati, potrivit descopera.ro

 

"Am observat unele legaturi surprinzatore intre consumul de cafea si incidenta unor afectiuni care duc, in cele din urma, la deces. Efectele benefice ale cafelei au fost observate atat in randul femeilor, cat si al barbatilor, indiferent de varsta si greutatea subiectilor sau de faptul ca unii dintre ei erau fumatori, iar ceilalti nu", declara cercetatorul Neaf Freeman din cadrul National Institute of Health.

Prof. Genkinger crede ca cele mai mari benefiicii apar in urma consumului de cafea neagra simpla, fara a adauga frisca, zahar sau alti aditivi asemanatori care sunt daunatori pentru sanatate.

Cercetatorii au studiat un esantion de 402.260 voluntari cu varste cuprinse intre 50-71 ani. In perioada de 13 ani a studiului, un numar de 52.515 voluntari au decedat din cauze naturale.

"Noul studiu elimina din calcul efectele negative ale fumatului si bauturilor alcoolice, concentrandu-se strict doar pe efectele consumului de cafea. Una dintre dificultatile studiului este faptul ca, adesea, bautorii de cafea fumeaza si consuma alcool", este de parere Edward Giovannucci, profesor de nutritie si epidemiologie din cadrul Harvard School of Public Health din Boston.

Cafeaua are efecte bune atunci cand este consumata cu moderatie. Potrivit unui studiu anterior realizat de Clinica Mayo, cei care consuma mai mult de 4 cesti de cafea pe zi vor avea dureri de cap si de stomac, stari de neliniste si accelerarea ritmului cardiac, toate acestea din cauza cafeinei.

Comentarii Facebook