Boldea s-a predat in Kenya


Deputatul Mihail Boldea s-a predat la Consulatul din Nairobi, Kenya, anunta TVR. Avocatul lui Boldea a confirmat ca acesta s-a predat duminica seara.

 


Presedintele Traian Basescu a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca deputatul Mihail Boldea este "localizat", dar ca Romania nu are inca interes sa il retina.

"Va pot spune ca este perfect localizat, ca in orice moment se poate declansa operatiunea de retinere a lui. Va pot spune ca nu avem niciun interes sa se produca o retinere a domnului Boldea, pentru ca este in interesul nostru ca un cetatean roman, care a plecat legal, sa fie protejat de riscurile arestarii de catre alte state, pus in detentie si sa inceapa lungul proces de trimitere de acte pentru ca un judecator, mai devreme sau mai tarziu, in functie de cum functioneaza justitia, sa-l extradeze. Obiectivul nostru este ca Boldea sa vina prin intermediul autoritatilor romane, pentru a preveni o detentie pe teritoriul unui stat strain. Si sper sa reusim sa-l atingem", a declarat Traian Basescu.

 

Boldea a fugit in Africa, dupa ce procurorii DIICOT au reusit ridicarea imunitatii sale si ar fi urmat sa il arestaze.

Comentarii Facebook