Boc scumpeste biletele de CFR, Metrorex si Termoelectrica


Boc vrea sa scumpeasca biletele de CFR, Metrorex si Termoelectrica pentru a respecta o promisiune facuta catre FMI. Guvernul s-a angajat ca va majora tarifele practicate de 10 companii de stat, care genereaza pierderi.

"Guvernul ramane angajat in procesul de imbunatatire a performantei companiilor publice. Cele zece companii au indeplinit tinta indicativa privind pierderile operationale din trimestrul al doilea", se arata in scrisoare suplimentara la acordul stand-by semnat de Romania cu FMI.

Companiile care trebuie sa majoreze tarifele sunt: Compania Nationala de Cai Ferate CFR, Societatea Nationala de Transport CFR Calatori, Compania Nationala a Huilei, Termoelectrica, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, Metrorex, CFR Marfa, Electrocentrale Bucuresti, Societatea Comerciala Electrificare CFR si Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare.

Potrivit Mediafax, Guvernul a anuntat ca Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului vrea sa vanda 18 firme mici controlate integral de stat si sa cedeze pachetele de actiuni minoritare detinute la cel putin alte 150 companii.

Comentarii Facebook