Boc cere reducerea salariilor cu 25% si la companiile de stat

Premierul Emil Boc a anuntat, la inceputul sedintei de Guvern, ca si angajatii companiilor si societatilor nationale cu capital de stat vor primi salarii reduse cu 25%.

 

"Vreau sa fie foarte clar ca aceasta reducere cu 25% se va aplica si salariatilor de la companiile si societatile nationale la care statul are capital majoritar sau capital integral de stat. Inclusiv EximBank, CEC Bank, si alte companii sau societati unde statul, intr-o forma sau alta, este actionar majoritar sau cu capital integral de stat", a spus premierul.

 

El le-a cerut ministrilor sa faca reduceri si in ceea ce priveste cheltuielile cu bunurile si serviciile. "Am in vedere reducere de cheltuieli de transport, benzina, telefoane, deplasari externe si de alte bunuri de acest fel. Nu vizam aici functionarea Politiei, Armatei, pentru ca aici sunt servicii care nu pot avea o reducere de combustibil. In rest, la ministere, rog ca aceasta reducere de 20% a cheltuielilor cu bunuri si servicii sa fie operabila si o vom concretiza in rectificarea de buget", le-a cerut Emil Boc ministrilor.

 

De asemenea, companiilor nationale din subordinea ministerelor li s-a solicitat sa renunte, pentru moment, la licitatiile pentru cumpararea de masini sau sedii. 

 

 

Comentarii Facebook