Bicicleta care atinge peste 140 km/h. Vezi cum arată vehiculul SF FOTO VIDEO


În luna septembrie a anului 2013, o echipă de studenți din olanda a reușit să depășească recordul de viteză pentru velocipede, pe teren plat: 133.78 km/h, cu vehiculul VeloX3, însă acum, o echipă de proiectanţi de la Universitatea din Liverpool intenţionează să doboare recordul, cu vehiculul Arion1, proiectat să atingă peste 144 km/h.

University of Liverpool Velocipede Team (ULVT) a proiectat în acest scop un vehicul – destul de asemănător ca design cu VeloX3 - ale cărui roţi şi sistem de transmisie sunt ascunse într-o capsulă aerodinamică din fibră de carbon, ansamblul cântărind doar 25 kg, potrivit gizmag, citat de descopera.ro.

Proiectanţii lui Arion1 susţin că vehiculul este de 40 de ori mai aerodinamic decât celebrul automobil Bugatti Veyron, capabil să atingă peste 400 km/h.

Desigur, acesta nu ava putea atince asemenea viteze, fiind propulsat de forța unei persoane, dar proiectanţii săi vizeză să bată recordul mondial de viteză pentru velocipede şi să atingă 144,8 km/h.

Pentru a ajunge la o astfel de viteză, ciclistul, care va sta aproape culcat în interiorul vehiculului, la numai 13 cm de podea, va fi nevoit să pedaleze pentru a genera o putere de 700 W, care va fi transmisă roţilor printr-un sistem cu un raport de transmisie de 17:1 (pentru comparaţie, o bicicletă obişnuită are un raport de transmisie de 4:1).

 

 

 

 



În locul unui „parbriz” transparent, proiectanţii au hotărât instalarea unui sistem cu camară video şi monitor, pentru ca „biciclistul” să poată vedea pe unde merge.

Cicliştii care se vor pedala în acest vehicul în vederea stabilirii unui nou record mondial vor trebui să urmeze un program de antrenament special cu durata de 16 luni.

Echipa ULVT dorește să termine construcţia lui Arion1 în mai 2015, pentru a putea participa la cea mai importantă competiţie de profil - World Human Powered Speed Challenge, la Battle Mountain, SUA, în septembrie 2015.

Comentarii Facebook