Atac armat sangeros in SUA. Printre victime - un congressman si o fetita de 9 ani

Sase morti, intre care si o fetita si 11 raniti, in urma unui atac la o intalnire cu alegatorii. Gabrielle Giffords, reprezentanta democrata in Congres, se afla in stare critica.

 

Aseara in jurul orei 19 (ora Romaniei) un barbat a deschis focul la o intalnire cu alegatorii a reprezentantei in Congres Gabrielle Giffords, care avea loc la un magazin din Tucson, Arizona. Acesta a tras aproximativ 15-20 de focuri de arma, relateaza martori intervievati de CNN.

 

In urma atacului, Giffords a fost internata in stare critica la Centrul Medical Universitar din Tucson.

 

Politia americana a retinut un suspect, un barbat alb, in varsta de 22 de ani. Nu sunt cunoscute motivele atacului.

 

Presedintele Barack Obama a transmis un comunicat in care se arata isi exprima consternarea:

"În această dimineaţă, într-o tragedie de nedescris, mai mulţi americani au fost împuşcaţi în Tucson Arizona, la o întâlnire a alegătorilor cu congresmenul Gabrielle Giffords. În timp ce continuăm să primim informaţii, ştim că unii dintre ei au murit, iar reprezentanta Giffords este grav rănită", se arata in comunicatul Casei Albe.

 

"Nu avem încă toate răspunsurile. Ştim însă că un astfel act de violenţă iraţional şi îngrozitor nu îşi are locul într-o societate liberă. Le cer tuturor americanilor să ni se alăture, lui Michelle şi mie, şi să o aibă pe reprezentanta Giffords şi pe celelalte victime ale acestei tragedii, dar şi familiile lor, în rugăciunile lor", mai spune preşedintele american.

 

Foto: CNN

Comentarii Facebook