Asistenta Florentina Carstea, de la maternitatea Giulesti, arestata pe 29 de zile

 

Asistenta Florentina Carstea de la maternitatea Giulesti, retinuta luni pentru 24 de ore, a fost arestata pe 29 de zile, pentru ucidere din culpa si vatamare coporala din culpa.

 

Decizia a fost adoptata de magistratii de la Judecatoria Sectorului 6, din Bucuresti. Marius Iacob, seful Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului General, a declarat ca asistenta a lipsit din salon intre orele 18.24 - 18.36 si ca a fost plecata in alte saloane.

 

Avocatul asistentei a declarat ca aceasta a parasit din salonul de terapie intensiva 12 minute, pentru a merge la toaleta, dar a fost oprita de o colega care a rugat-o sa o inlocuiasca in salonul de cezariana, cat timp va fi plecata pentru a asista o nastere. Aparatorul Florentinei Carstea sustine ca sistemul este devina, pentru ca sunt prea putini angajati.

In cererea de arestare, anchetatorii au aratat ca asistenta si-a sfidat obligatiile de serviciu si este responsabila de moartea bebelusilor.

"La data de 16 august, la ora 18.24, Florentina Daniela Cirstea a parasit salonul de terapie intensiva nou-nascuti si a intrat in salonul de cezariene, acolo unde se afla martora Daniela Mihaescu. Ulterior, inculpata a iesit din salonul de cezariene si a intrat in toaleta situata vizavi. Dupa aproximativ un minut, a iesit din toaleta si a revenit in salonul de cezariene, mergand prin usa comuna in salonul de nou-nascuti, unde a discutat cu martora Clementa Florea (in acest interval de timp martora Daniela Mihaescu parasise salonul de cezariene intrucat fusese chemata sa asiste la o nastere prin cezariana la etajul 1). In timp ce inculpata discuta cu martora Clementa Florea, incendiul a fost constatat de catre martora Maria Bulacu, medic rezident, care a sesizat sistemul cu numar unic de urgenta 112. Ulterior, inculpata, alarmata de tipetele care se auzeau, a iesit si ea pe hol prin usa salonului de cezariene", se arata in cererea de arestare.

 

Asistenta Florentina Carstea a fost audiata pe parcursul zilei de catre judecatorii bucuresteni si la final acestia au luat decizia de a admite cererea procurorilor de arestare a femeii pe 29 de zile.

 

Comentarii Facebook