Armata neagă că sunt mobilizați rezerviști. De unde a pornit ISTERIA

 

Armata neagă zvonurile conform cărora vor fi mobilizați rezerviști și vor fi încorporați tinerii.

 

Toată nebunia a început, săptămâna trecută, după ce Ministerul Apărării Naționale (MApN) a unificat modelul de certificat medical destinat rezerviștilor cu cel al militarilor profesioniști. Mai exact, s-a introdus un nou model de certificat medical destinat soldaților voluntari și tinerilor care sunt luați în evidență de comisiile județene, fără a fi însă încorporați. Noul act este identic cu formularul medical eliberat militarilor profesioniști, scrie evz.ro.

 

Modificările Legii nr. 446/2006 prevăd obligativitatea stabilirii unui model unic pentru acest tip de document. Acest certificat este unul similar cu cel al soldaţilor şi gradaţilor profesionişti”, a precizat MApN.

 

MApN infirmă categoric faptul că există un proces de mobilizare a rezerviștilor sau de recrutare a tinerilor”, au mai spus oficialii Armatei.

 

România are acum 75.000 de cadre militare profesioniste, față de 300.000 înainte să se renunțe la stagiul militar obligatoriu.

 

În cazul unui conflict armat, neprezentarea la încorporare a bărbaților apți se pedepsește cu închisoarea între doi și șapte ani.

Comentarii Facebook