Andronescu, după dezastrul de la BAC: "Nu exclud desfiinţarea unor licee"


Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că unele licee ar outea fi desființate în urma rezltatelor slabe de la Bacalaureat.

Rata oficială de promovare la nibel național este de 43% la nivelul întregii ţări.

Ministrul Andronescu a declarat că pentru sesiunea de toamnă vor fi organizate cursuri speciale de pregătire pentru elevii care nu au promovat Bacalaureatul în 2012. ”Ideea este să încercăm să adunăm câţi mai mulţi dintre elevii care nu au luat bacalaureatul şi să încercăm să le oferim pregătirea necesară, atât cât se mai poate, pentru a avea rezultate bune în sesiunea de toamnă a Bacalaureatului”, spune Ecaterina Andronescu, citatp de Gândul.info.

Nu exclud desfiinţarea unor licee. Vom face o analiză ca să vedem dacă nu cumva sunt tot cele de anul trecut, ceea ce mi s-ar părea inadminisibil. Dacă nu ai avut atât de puţin respect încât să faci ceva un an de zile pentru remedierea situaţiei, înseamnă că tu liceu nu mai ai calitatea morală să funcţionezi. Aşadar, nu exclud o astfel de măsură drastică, dar nici nu vreau să trag concluzii pripite înainte de a face o analiză serioasă pe trei paliere: la nivel naţional, judeţean şi la nivelul şcolilor. Ceea ce vă pot spune încă de acum e că această analiză şi concluziile ei se vor transforma într-un set de măsuri care vor fi incluse în Regulamentul de funcţionare”, a mai precizat Ecaterina Andronescu.

 

BAC CLUJ 2012: Două licee au promovabilitate ZERO. Vezi care sunt cele mai SLABE licee din Cluj

Comentarii Facebook