Duminica 7 August

Ambasada Israelului este îngrijorată de colindul antisemit difuzat de TVR Cluj

 

Ambasada Statului Israel se declară profund îngrijorată de colindul interpretat de ”Dor transilvan” şi difuzat de TVR Cluj, într-o emisiune a TVR 3, în 6 decembrie.

 

Misiunea diplomatică îşi exprimă ”îngrijorarea profundă faţă de un colind interpretat de grupul «Dor transilvan» condus de domnul Tiberiu Groza, şi difuzat în timpului unei emisiuni a TVR3, la 6 decembrie 2013, şi care include mesaje puternic antisemite”.

 

Ambasada statului Israel crede că este ”foarte îngrijorător faptul că un astfel de colind a apărut în media românească, în special la TVR. Date fiind eforturile depuse şi de Guvernul României şi de cel al Statului Israel de a combate xenofobia, rasismul, antisemitismul şi discriminarea în toate formele, ar trebui să fim alarmaţi de astfel de manifestări care ar putea da un impuls sentimentelor antisemite din România”.

 

Ambasada cere autorităților să ia măsuri.

 

A născut un fiu frumos / Anume Iisus Hristos / Toată lumea i se-nchină, / Numai jidovii-l îngână. / Jidovan afurisit / Nu l-ar răbda Domnul sfânt / Nici în cer, nici pe pământ.. Numai la corlan (= horn), la fum, / Acolo-i jidovul bun, / Să iasă şfară (= fum) în drum”, au cântat cei de la Dor Transilvan, citat de Ambasadă.

 

Citește AICI reacția TVR.

Comentarii Facebook