Miercuri 24 Aprilie

Ai planuri pentru weekend? VEZI PROGNOZA METEO pe următoarele 3 zile

 

Meteorologii anunță că vremea va fi în general instabilă, aşadar. Cerul va fi înnorat şi vor cădea averse, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de vânt, cu aspect de vijelie. 

 

Temperaturile maxime se vor încadra între 19 grade în depresiuni şi în Dealurile de Vest şi 27 de grade în sudul extrem al ţării.

 

Şi în Capitală se anunţă vreme instabilă. Soare, nori şi, temporar, mai ales după-amiaza şi seara, averse. Ploile de vară, aşa cum ne-am obişnuit deja, vin după prânz, după momentul înregistrării maximei de 24...25 de grade.

 

MUNTE

Vremea va fi în general instabilă şi în staţiunile de la munte astăzi. Cerul va avea înnorări accentuate şi vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de vânt, cu aspect de vijelie. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 30...40 l/mp şi va cădea şi grindină. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative faţă de ieri.

 

MARE

La mare vremea va fi în general instabilă şi relativ normală termic. Cerul fi temporar noros şi încă mai sunt probabile averse, descărcări electrice, vânt şi grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 24 de grade, cele mai coborâte în zona deltei. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 14 şi 16 grade, cea mai ridicată în zona deltei: 19 grade.

 

REGIUNI

În regiunile de la vest de lanţul carpatic vremea se menţine instabilă. Mai plouă, în special în centrul ţării, iar în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă mari, peste 25 l/mp, izolat 30...40 l/mp. Maximele trec de 20 de grade peste tot, ba chiar şi de 25 de grade la Satu Mare şi Baia Mare.

 

În sud, tot vreme în general instabilă, în Muntenia mai mult decât în Oltenia. De asemenea, probabilitatea de a se depăşi, izolat, 30...40 l/mp, este mai mare în Muntenia. Maximele care ating şi chiar depăşesc 25 de grade - 27 la Alexandria şi Giurgiu - fac legitimă considerarea acestor zile ca fiind cu-adevărat "DE VARĂ".

 

Instabilitate accentuată şi în Dobrogea. Averse, descărcări electrice şi vânt - pe arii extinse. Sunt condiţii de grindină şi de cantităţi mari de apă. Maximele zilei sunt în jur de 24-25 de grade, cu 1-2 grade mai puţin pe litoral.

 

Moldova este regiunea cu vremea cea mai instabilă din ţară. Nu sunt excluse si periodele scurte însorite, dar nici vijeliile, grindina şi descărcările electrice. Cod galben până diseară. Maximele nu urcă mai mult de 25 de grade.

 

VREMEA PE 2 ZILE

Şi sâmbătăcontinuă capriciile vremii. Norii se adună prin toate regiunile, iar pe arii extinse vor cădea averse. Cantităţile de apă pot fi mari, din nou, şi se menţine şi riscul unor căderi de grindină. Maximele sunt între 20-21 de grade în depresiunile transilvane şi 26 de grade la Drobeta Turnu Severin.

 

Cer variabil, dar şi nori şi ploi anunţă prognoza şi în Bucureşti sâmbătă. Dimineaţă vor fi 13-14 grade, iar la prânz, 23...24 de grade.

 

Semnele de încălzire se văd de-abia duminică. Nici ploile nu sunt excluse, dar se aşteaptă o creştere a temperaturilor. Maxime vor fi cuprinse între 23 de grade la Miercurea Ciuc şi - foarte probabil - şi pe litoral şi 28 de Timişoara sau Călăraşi. Cerul va fi temporar noros şi local mai cad averse, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

 

Şi în Capitală e mai cald duminică, dar nici aici nu dispar semnele instabilităţii: ploi, tunete, fulgere şi vânt. De la 13-14 grade de dimineaţă, la prânz ajungem la 25...26 de grade.

Comentarii Facebook