Adevăruri despre căsătorie pe care nu ți le spune nimeni


Multe cupluri consideră că se cunosc foarte bine înainte de a se căsători, însă viața în căsnicie scoate la iveală mai multe defecte ale ambilor parteneri care te pun în situații total neașteptate.

Oamenii sunt foarte surprinsi ca, pana si in cele mai intime relatii, exista multe lucruri pe care nu le stiu despre partener si care trebuie aflate”, spune Kim Lundholm-Eades, terapeut relational si familial la CenterLife Counseling.

Iata cateva lucruri pe care nu ti le spune nimeni nu le spune despre căsătorie:

Te stresezi din cauza nimicurilor

Ti se pare absurd sa va certati in legatura cu culoarea pe care trebuie sa o aiba servetelele de masa, dar se poate intampla. Profesorul Terri L. Orbuch de la Universitatea Michigan spune ca „multe cupluri au marturisit ca au fost mai mult decat surprinse cand si-au dat seama ca trebuie sa discute si sa aplaneze certuri iscate din nimicuri, situatii cu care nu s-au confruntat niciodata inainte sa se casatoreasca”. Concluzia vine dupa ce Orbuch a analizat evolutia relatiilor a 373 de cupluri pe parcursul a 24 de ani. El atrage atentia ca, vrem nu vrem, ajungem sa ne stresam si sa avem dispute din cauze aparent nesemnificative si ca doar comunicarea si discutiile calme pot face sa treca si hopul acesta.

Familia conteaza mai mult decat crezi

Poate la 23 de ani nu te-ai gandit ca familia e totul, dar cand o sa ajungi sa te certi cu sotul pentru ca tu, sotia, consideri ca nu se comporta adecvat cu tatal lui, asadar socrul tau, vei avea un moment de luminare in care iti vei da seama cat de mult conteaza pentru tine familia ca intreg. Sa iti pese si de ai lui, nu doar de ai tai este un lucru extraordinar, dar totul pana in punctul in care iti afecteaza relatia cu parteneri. Amandoi trebuie sa fiti deschisi la minte si sa intelegeti cât de necesare sun compromisul si comunicarea pentru trainicia relatiei.

Mai multe detalii pe lyla.ro.

Comentarii Facebook