Adevărul despre alimentele care provoacă acneea. Vezi explicația cercetătorilor


De curând oamenii de știință au reușit să confirme faptul că alimentația are legătură directă cu apariția acneei și au reușit să separe adevărul de mit.

Un raport realizat pe baza a mai multor studii din ultimii 50 de ani, a concluzionat că un consum de alimente cu un indice glicemic mare şi lapte, nu numai că agravează acneea, dar acolo unde ea nu există o poate face să apară.

Milioane de adolescenţi şi adulţi sunt afectaţi de această afecţiune dermatologică. Aceea este cauzată de o combinaţie de prea mult sebum şi o aglomerare de celule moarte ale pielii care înfundă porii determinând formarea unei infecţii locale.

Se crede că producţia excesivă de sebum este cauzată de fluctuaţii hormonale, lucru care explică de ce 80% dintre adolescenţi se confruntă cu astfel de probleme ale pielii.

Chiar dacă coşurile în sine nu prezintă un pericol, acneea severă poate duce la anxietate, respect de sine scăzut şi depresie.

De la sfârşitul secolului al XIX-lea, oamenii de ştiinţă au asociat acneea cu ciocolata, zahărul şi grăsimile. Totuşi, studii realizate în anii ‘60 au negat această legătură.

Ceva ma recent, dermatologii şi dieteticienii au au început să acorde iar o atenţie sporită relaţiei dietă-acnee şi au devenit foarte interesaţi în rolul pe care nutriţia îl joacă în terapia medicală a acneei”, a explicat dr. Jennifer Burris.

itește mai multe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook