Accident in Ungaria! Un camion a spulberat un autocar si 14 romani au murit


Un accident soldat cu 14 morti s-a produs duminica seara pe o autostrada din Ungaria, la ora locala 23.30.

"In jurul orei locale 23.30 autotrenul a trecut pe cealalta banda de mers si a lovit frontal acest autobuz cu 15 pasageri. Sunt 14 decedati, un al 15-lea pasager din micorbuz este in stare foarte grava la spital, medicii sunt rezervati vizavi de sansele de supravietuire. Si tot in stare grava la spital, dar cu o stare relativ stabila din punct de vedere medical, este soferul TIR-ului. Nu am putut identifica deocamdata decat 5 dintre ei, dar toti sunt romani. Din cei 14 decedati, 3 sunt minori. Temperatura (exterioara) era undeva la 7...8 grade, adica pozitiva, soseaua usacata", a declarat Dan Constantin Nicolae, reprezentantul Romaniei la Szeged.

Purtatorul de cuvant al MAE, Doris Mircea, a anuntat ca autotrenul venea dinspre Arad si se indrepta catre Budapesta, iar microbuzul se intorcea din Spania si urma sa ajunga la Bucuresti.

Accidentul s-a produs pe autostrada, intre localitatile Mako si Szeged. TIR -ul a rupt un parapet si a intrat in plin in microbuzul care circula regulamentar. Din primele informatii rezulta ca soferul autotrenului a adormit la volan.

 

Foto: delmagyar.hu

Comentarii Facebook