A fost inventat dispozitivul SF care îți permite să miști obiecte cu gândul. Vezi aici despre ce este vorba VIDEO

După o lungă perioadă de dezvoltare și testare pe animale, cercetătorii de la Universitatea Brown din SUA au reușit să creeze o intervață implantabilă ce permite transmiterea informațiilor prin wireless.

Construită din titan, noua interfaţă nu necesită ataşarea la un computer, astfel încât utilizatorul se poate deplasa.

Interfeţele creier-computer sunt folosite adesea pentru a ajuta persoanele paralizate sau la care funcţiile motorii sunt diminuate, prin conectarea la un braţ robotic, de exemplu; ar fi important ca ele să nu fie imobilizate într-un singur loc, aşa cum se întâmplă când sunt conectate la interfaţă printr-un cablu, ci să se poată mişca prin încăpere - de aici, interesul conexiunii wireless.

În plus, această interfaţă le permite oamenilor de ştiinţă să monitorizeze creierul în cursul îndeplinirii unor sarcini mai complexe. (În cazul maimuţelor, poate fi vorba despre activităţi sociale sau căutarea hranei.)

Dispozitivul seamănă, ca aspect, cu un pacemaker (un regulator de ritm cardiac); are o baterie litiu-ion, un sistem de încărcare inductivă, un cip care stochează informaţa provenită de la creier şi o antenă care transmite această informaţie unui computer.





CItește mai departe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook