A fost descoperit primul portret al lui Isus? - FOTO


Arheologii au descoperit un portret in pestera din Pamantul Sacru (Iordania) care l-ar prezenta pe Isus si care ar fi fost desenat chiar in timpul vietii Lui.

Portretul a fost desenat pe o carte gasita in pestera. Pe fata si pe spatele ei apare portretul unui barbat, pe o parte cu barba, pe cealalta, fara. Sub fiecare se afla cate un rand scris intr-un stravechi dialect evreiesc, care, potrivit traducatorilor, ar insemna "Salvatorul Israelului".

Proprietarul cartii este beduinul Hassan Saida care traieste in satul arab Umm al-Ghanim. Barbatul pretinde ca a mostenit cartile de la bunicul sau si a refuzat sa le vanda. Doua din cele 70 de exemplare au fost trimise in Anglia si Elvetia pentru analiza.

The Daily Mail a realizat o ancheta in acest caz si a demonstrat ca documentele au fost descoperite in 2006 intr-o pestera din orasul Saham, din Iordania, in urma unor inundatii. Hassan Saida ar fi cumparat cartile de la un negustor beduin, deoarece era convins ca sunt magice. El a angajat o echipa de muncitori care a continuat sapaturile in pestera din Iordania, dar o parte din cartile descoperite au fost furate de angajatii acestuia si purtate la gat sau atarnate in masini, ca talismane.

Cercetatorii care au analizat cartile precizeaza ca metalul din care au fost facute este din perioada antica romana si ca provine din Mediterana. De asemenea, coroziunea de pe carti nu este moderna, dar expertii asteapta analizele finale pentru a spune cu o cat mai mare precizie daca acestea sunt sau nu originale.

Comentarii Facebook