6400 de angajati de la CFR Marfa vor fi disponibilizati

Aproape 6400 de lucratori ai CFR Marfa vor fi disponibilizati fara plati compensatorii. Sindicatele au fost anuntate ca au 10 zile la dispozitie pentru a negocia planul de restructurare.

Presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu a declarat ca "suntem in aceeasi situatie ca si cei de la Metrorex si ca orice alt sindicat din domeniul feroviar. Nu putem negocia nimic deoarece nu exista un buget pe anul viitor".

Conducerea CFR Marfa a anuntat astazi ca urmeaza sa fie disponibilizati 5470 de angajati din personalul muncitori si 130 din conducerea societatii.

Alti 910 angajati TESA, dar si 780 de oameni care lucreaza in sectorul executie se mai afla pe lista disponibilizarilor.

"Au demarat procedurile de notificare ale angajatilor, iar la 1 Martie acesti oameni vor ramane fara locuri de munca. Suntem practic legati de maini. Nu se intrevede posibilitatea adopt?rii unui buget pentru anul viitor prea curand, iar legea spune ca putem negocia aceste restructur?ri fara buget", a mai declarat M?ntescu.

Sindicalistii solicita ministerului Transporturlor sa retraga de urgenta proiectul de restructurare, deoarece acest proiect nu a fost avizat si de sindicate, asa cum prevede legea. In caz contrar s-ar putea ajunge la proteste, dar abia dupa ce liderii tuturor sindicatelor din CFR se vor intalni si vor discuta.

Comentarii Facebook