60% dintre bolnavii de cancer au probleme de acces la radioterapie

 

Fostul şef al CNAS Cristian Buşoi, a declarat, sâmbătă, că aproximativ 60% dintre bolnavii de cancer din România nu au acces adecvat la radioterapie.

 

După calculele celor de la nivel european, şi într-un fel seamănă cu ceea ce estimam noi pe vremea când eram la Casa de Sănătate, în jur de 60% din pacienţi au în acest moment o problemă de acces la radioterapie. Fie trebuie să se ducă în centre private, şi cei mai mulţi evident nu-şi pot permite, fie nu fac deloc radioterapie, fie merg în străinătate. Oricum, e clar că sunt centre insuficiente şi sper ca programul Băncii Mondiale, care înţeleg că a început, să fie o bună oportunitate de a avea aparate noi în spitalele publice”, a spus fostul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), după terminarea conferinţei ”Drepturile pacienţilor bolnavi de cancer din Europa”.

 

Europarlamentarul PNL a spus că trebuie găsită o formulă, poate asemănătoarea cu cea aplicată în cazul dializei, ca statul să plătească costul real al radioterapiei centrelor private, scie Mediafax.

Comentarii Facebook