1.500 de agentii de pariuri se inchid de marti in semn de protest fata de taxele prea mari


1.500 de agentii de pariuri se inchid de marti, in semn de protest fata de eliminarea plafonului neimpozabil pentru veniturile din jocuri de noroc. Agentiile care se vor inchide reprezinta 96,7 % dintre unitatile existente in Romania.

Alianta Confederatiilor Patronale din Romania si Asociatia Organizatorilor de Pariuri din Romania sustin ca prin impozitarea tuturor castigurilor cu 25 % Guvernul va strange la bugetul de stat circa 1,7 milioane de lei, "in timp ce pierderea lunara generata de scaderea cifrei de afaceri asupra impozitelor si taxelor directe va fi de peste 4,1 milioane lei. Asadar masura propusa ar produce o pierdere lunara directa bugetului de stat de aproximativ 2,4 milioane lei".

In acest moment, companiile care activeaza in acest domeniu de activitate au circa 4.000 de angajati, "din care, in conditiile eliminarii pragului de neimpozitare a veniturilor obtinute din jocuri de noroc, cel putin jumatate si-ar pierde locurile de munca, impozitele si contributiile sociale lunare aferente sunt estimate? la minimum 1,5 milioane lei", sustine Dan Matei Agathon, purtatorul de cuvant al Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania.

Pierderile totala la bugetul de stat estimate de patronii caselor de pariuri s-ar ridica in fiecare luna la circa 4.9 milioane de lei.

"In afara de pierderile directe catre buget, printre efectele acestei masuri vor fi si migrarea masiva a jucatorilor catre piata on-line si redirectionarea taxelor catre alte state datorita faptului ca firmele? respective nu sunt inregistrate si autorizate in Romania", a mai afirmat Aghaton.

Efectul va fi resuscitarea pietei negre a pariurilor sportive si a criminalitatii organizate, "care va gasi o noua sursa de finantare a activitatilor ilegale si iesirea de pe piata a companiilor multinationale care au cristalizat si credibilizat piata pariurilor sportive", considera patronii agentiilor de pariuri.

Comentarii Facebook