Zborurile sunt mai scumpe cu 600%. Un bilet la clasa economic, între SUA și Europa, poate ajunge până la 2.200$


Companiile aeriene vor sp redeschidă zborurile, dar prețurile par să se fi dublat.

Un drum la clasa economic, în iunie, cu Delta Airlines costă 2.126 dolari, iar un bilet la clasa I între Atlanta și Paris costă 7.085 dolari, potrivit Forbes.

Companiile aeriene au programat zboruri, dar cursele vor începe cel mai devreme din 15 iunie.

De asemenea, pe măsură ce frontierele UE încep să se deschidă, Lufthansa împreună cu subsidiarele sale SWISS și Eurowings au programat o revenire majoră pentru destinații din întreaga Europă în toată luna iunie.

La începutul crizei create de coronavirus, în Europa, în martie, companiile vindeau un zbor transatlantic cu 285 de dolari, în timp ce acum biletele Delta costă cu peste 600% mai mult.

Unul dintre motivele exploziei de prețuri este faptul că a scăzut capacitatea de transport la 60% pentru a se păstra distanțarea socială.

Lufthansa încurajează purtarea măștii, în timp ce Alaska și Delta sunt singurele companii aeriene din SUA care blochează locurile din mijloc.

Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) susține purtarea măștilor de către pasageri și echipaje la bordul aeronavelor, ca parte critică a unei abordări a biosecurității.

IATA nu acceptă impunerea măsurilor de distanțare socială care ar lăsa scaunele din mijloc neocupate.

Dovezile sugerează că riscul de infectare la bordul aeronavelor este scăzut. Purtarea maștilor de către pasageri și echipaje va reduce riscul de transmitere care este deja mic, evitând în același timp scumpirea dramatică a biletelor de avion, pe care ar aduce-o măsurile de distanțare socială la bord.

Impunerea măsurilor de distanțare socială în aeronave ar schimba fundamental economia aviației, prin reducerea factorului de încărcare la maxim 62%. Aceasta este cu mult sub cel al limitei de profitabilitate a industriei, respectiv de 77%.

Cu mai puține locuri de vândut, costurile biletelor ar crește brusc. Față de 2019, tarifele ar trebui majorate dramatic - între 43% și 54%, în funcție de regiune - doar pentru a atinge limita de profitabilitate.

IATA e de acord cu purtarea măștilor la bordul avioanelor, dar nu cu distanțarea: Prețul biletelor va crește cu 50%

Comentarii Facebook