Vineri 2 Decembrie

Vom plăti contribuții mai mari la asigurarea de sănătate? Ce anunț a făcut secretarul de statSecretarul de stat din Ministerul Sănătății, Dorel Săndesc, a anunțat, luni, că are loc o discuție cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional în vederea majorării contribuției pentru asigurările de sănătate până la 14 la sută.

Secretarul de stat a precizat că la nivelul Ministerului Sănătăţii există discuţii privind posibilitatea majorării contribuţiei pentru asigurările de sănătate, fără ca până acum să existe o decizie în acest sens.

"A fost o discuţie privind analiza sistemului de sănătate. Nu este un obiectiv sau o măsură stabilită de Guvern. Au fost discuţii globale. Nu avem o discuţie sau decizii la nivel interministerial. Este doar o discuţie în perspectivă şi merită făcută, după părerea mea", a spus secretarul de stat, la conferinţa de presă dedicată Zilei Internaţionale de Luptă împotriva Hepatitei, potrivit Mediafax.

Dorel Săndesc a subliniat faptul că discuţia din Guvern privind reducerea CAS a venit şi pe fondul unei "frici de noi taxe".

"Am văzut sondaje în care oamenii pun pe primul loc sănătatea, fiind de acord să plătească mai mult. Discuţia e necesară şi am discutat inclusiv cu FMI. Este o dezbatere pe care vrem să o avem. Părerea mea e că ar trebui revenit la nivelul anterior, pentru că această contribuţie este la nivel standard în UE, 13,5-14 la sută", a mai spus Săndesc.

Întrebat care a fost poziţia FMI, secretarul de stat a răspuns: "Nu s-au opus, chiar au apreciat, considerând că este justificată."

Comentarii Facebook