Vești proaste din ECONOMIE: Ne lipsesc 15-17 miliarde de lei, banii pe pomenile din ultimele luni

 

Guvernul trebuie să demonstreze FMI că are de unde să scoată 15 - 17 miliarde de lei, banii cheltuiți măsurile legislative adoptate în ultimele luni.

 

Declarația aparține lui Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal. ”Din păcate, Guvernul va avea o problemă să acopere acest gol. Autorităţile fie vor negocia noi ţinte cu FMI, fie vor apela la alte măruri şi, din păcate, iau în calcul şi creşteri de taxe pentru anul viitor ca să acopere golul din buget”, a spus Dumitru la conferinţa cu analiştii organizată de Fondul Proprietatea, citat de Mediafax.

 

Dumitru a arătat că în ceea ce priveşte investiţiile, execuţia bugetară pe ESA arată mult mai rău decât cea pe cash, scăderea investiţiilor noi fiind de 55%. Diferenţa provine din faptul că la capitolul investiţii au fost plătite anumite arierate, adică datorii vechi.

 

El a confirmat că investițiile s-au diminuat pe fondul luptei anticorupţie, așa cum a spus guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care arăta că autorităţile publice nu încep noi investiţii de frica DNA.

 

Cred că şi bătălia asta cu corupţia are rostul ei. Din ce am citit nu s-au cheltuit banii, mai ales la locale (...) Am lansat o ipoteză pentru că succesul acestui efort de combatere a evaziunii fiscale şi a corupţiei are efecte financiare şi economice pe termen lung”, a spus atunci Isărescu.

Comentarii Facebook