Tot ce trebuie să știi despre iPhone 14


În fiecare an tehnologia iPhone evoluează și noi modele ies pe piață. În ultimii ani, îmbunătățirile principale au fost la partea de sistem și la caracteristicile acestuia. Design-ul sau schimbări majore la felul în care funcționează telefonul nu au existat. Are același aspect, fără buton pe ecran, doar câteva în lateral și 2 sau 3 camere în funcție de model. Totuși, la ultimul model, anume iPhone 14, cei de la Apple au adus o îmbunătățire substanțială. Pentru versiunea Pro a telefonului este disponibilă tehnologia Dynamic Island. Această caracteristică presupune transformarea părții negre din regiunea de sus a ecranului într-o particulă mobilă care poate fi folosită pentru apeluri, muzică, alarmă etc. A fost isteț din partea celor de la Apple să folosească spațiul mort din ecran pentru a adăuga o nouă caracteristică. Partea mai puțin bună la acest proces de inovare este că modelele simple și Plus nu beneficiază de acest aspect.

În acest articol vei afla mai multe despre toate modelele de iPhone 14, atât despre caracteristicile lor, cât și despre tehnologiile disponibile.

1. iPhone clasic

Toate modelele de iPhone 14 ies din fabrica având sistemul de operare iOS 16 preinstalat. De asemenea, toate modelele au apărut deodată, prin urmare anul apariției este 2022. Acest model are un procesor A15 bionic cu un număr de 6 nuclee. Este dual SIM, având disponibil un spațiu pentru cartela nano SIM și pentru încă o cartelă, de schimb, eSIM. Din motive de protecție a mediului, în pachetul în care vine, se află doar telefonul și un cablu de date USB-C - Lightning. Adaptorul încărcătorului trebuie cumpărat separat. 

Telefonul este dotat cu tehnologia 5G. De asemenea, are rezistență la apă IP67, care garantează funcționarea telefonului în condiții bune după introducerea lui în apă până la maxim 10 metri adâncime. Este rezistent și la praf și este protejat de particulele care pot intra în difuzor sau în spațiul de încărcare. Bateria telefonului are configurația Li-Ion. Toate modelele disponibile au variantele de memorie 128, 256 și 512 GB.

Ecranul și camerele foto sunt piesele de rezistență ale telefonului. Diagonala are 6.1 inch și tipul afișării este OLED, ceea ce face telefonul să redea culorile foarte fidel. Rezoluția disponibilă este 1170 x 2532. De asemenea, telefonul dispune de două camere pe spate și una frontală. Rezoluția video este full HD la calitate 4K. Camera are o tehnologie specială care ameliorează mișcările în timpul filmării și face ca imaginea să fie clară și nemișcată.

Acestea sunt caracteristicile de bază disponibile. Diferite îmbunătățiri sunt prezente la Iphone 14 modele Plus și Pro. Totuși, culorile disponibile pentru fiecare model nu diferă, cele disponibile fiind mov, argintiu, negru și auriu.

2. iPhone Plus

Acest model are toate caracteristicile enumerate mai sus, pentru că acela este modelul de bază. Totuși, diferența principală este la ecran. Diagonala acestui model măsoară 6.7 inch și în plus, are disponibilă tehnologia Super Retina XDR. Funcțiile ecranului sunt True Tone care face culorile mai vii, Dolby Vision care crează contraste impresionante și Haptic touch care poate avea diferite scopuri în funcție de intensitatea apăsării pe ecran. De asemenea, autonomia bateriei este 26 de ore, mai mare decât cea a modelului clasic care are 20 de ore. Totuși, cu această îmbunătățire crește în greutate telefonul, iar modelul are 203g.

Telefonul are și opțiunea de recunoaștere facială, pe lângă cele clasice, anume Wi-Fi, Bluetooth, NFC. Camerele au aceeași configurație ca și cele de la modelul clasic. Modul video beneficiază de auto focus, slow motion și time-lapse.

3. iPhone Pro Max

Acest model este capul de serie pentru că are cele mai multe îmbunătățiri. Diferențele pornesc de la componente, modelul fiind dotat cu un procesor Apple A16 Bionic, cu un număr de 6 nuclee. De asemenea, are o cameră în plus față de celelalte modele, iar rezoluția camerei principale este de 48 MP Wide. Celelalte două au 12 MP cu opțiunile Ultrawide și Telephoto. Camera frontală rămâne la 12 MP și rezoluția video este Full HD 4K.

Ecranul are o diagonală de 6.7 inch, iar sticla este produsă cu ajutorul tehnologiei Ceramic Shield, ceea ce o face mai rezistentă în comparație cu celelalte modele de telefoane inteligente. Autonomia bateriei este mai ridicată decât la celelalte modele. Telefonul rezistă până la 29 de ore de redare video. Este dotat și cu senzori de proximitate și lumină, care activează ecranul în momentul în care simte mișcare și setează luminozitatea ecranului pentru o utilizare optimă.

Cea mai impresionantă caracteristică disponibilă pentru acest model este Dynamic Island. Partea mobilă din ecran este disponibilă doar de la modelele Pro în sus. 

Produsele din gama Apple sunt o investiție pe lungă durată, deoarece sunt mai scumpe decât majoritatea telefoanelor. Totuși, caracteristicile de top fac să merite achiziția. Dacă ai trecut de la o generație mai veche de iPhone la una mai nouă de telefoane, toate datele sunt transferate prin iCloud, așadar transferul se realizează foarte ușor și rapid.

Comentarii Facebook