Taxe mai mari pentru tutun, băuturi alcoolice și pentru sucurile care conţin zahăr. Vezi măsurile pregătite de coaliţie


Urmează să plătim mai mult pe țigări, pe băuturi alcoolice, pe sucurile care conțin un aport mare de zahăr, sau dacă mergem la restaurant, ori ne cazăm la hotel.

Vor fi majorate și impozitele care ne vor influența direct viața. Nu este totul încă bătut în cuie, miercuri urmează să aibă loc o ședință a Coaliției, la care vor veni cu propuneri și cei de la UDMR.

Aceștia vorbesc despre o variantă a taxei de solidaritate prin care să fie luați banii de la companiile care au făcut profituri uriașe de pe urma crizelor, fie cea alimentară, fie cea pandemică, fie cea energetică. 

Partidul Naţional Liberal va susţine menţinerea cotei unice de impozitare, astfel încât să putem să asigurăm stabilitatea şi predictibilitatea. Nu vom susţine suprataxarea. Putem să eliminăm o parte din excepţii. Ne gândim la eliminarea facilităţilor fiscale pentru băuturile carbogazoase pe bază de zahăr şi de asemenea, ne gândim le creşterea impozitului la jocurile de noroc”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Mai exact, ceea ce premierul Nicolae Ciucă vrea să spună este că PNL este de acord cu creşterea TVA de la 5 la 9% pentru serviciile de cazare şi catering şi o majorare a TVA de la 9 la 19% pentru băuturile carbozagoaze care conţin zahăr.

De asemenea, se pregăteşte şi creşterea impozitelor pentru jocurile de noroc de la 1 la 40%, o majorare a accizei pentru tutun, ceea ce va însemna o scumpire a pachetului de ţigări cu 60 de bani, şi o creştere a accizei pentru alcool cu 20%.


Comentarii Facebook