Miercuri 24 Aprilie

Taxa speciala de 10 lei la Directia Judeteana de Evidenta a Persoanelor Cluj

Conducerea Directiei propune instituirea unei taxe speciale de 10 lei pentru solutionarea cererilor depuse de persoanele fizice si juridice.

 

Potrivit unui proiect de hotarare, afisat pe site-ul Consiliului Judetean Cluj, Directia Judeteana de Evidenta a Persoanelor a solicitat aprobarea introducerii unei taxe de 10 lei/cerere, bani care ar urma sa constituie venit propriu al institutiei.

 

Proiectul prevede scutirea de la plata taxei a persoanelor fizice si juridice din domeniul apararii, ordinii publice, securitatii nationale si justitiei, a angajatilor din casele de asigurari de sanatate, a Ministerului Finantelor si a institutiilor cu atributii in domeniul protectiei drepturilor copilului si al asistentei si ocrotirii sociale a batranilor.

 

Proiectul urmeaza sa fie dezbatut in urmatoarea sedinta de Consiliu Judetean.

 

Tarifele practicate pana acum de Directia Judeteana de Evidenta a Persoanelor sunt, potrivit site-ului institutiei, de 7 lei contravaloarea cartii de identitate, 4 lei taxa pentru eliberarea si preschimbarea actelor de identitate si 10 lei taxa de solutionare in regim de urgenta a cererilor.

Comentarii Facebook