Steven van Groningen, presedinte Raiffeisen Bank: "Cand in zona euro criza va fi sub control, Euribor va creste!"


Steven van Groningen, presedinte Raiffeisen Bank, a declarat ca Ordonanta 50/2010 a aparut in cel mai prost moment posibil pentru ca Euribor este redus, dar dupa ce criza din zona euro va trece indicele va creste.

"Euribor se afla la un nivel minim. Cu siguranta Euribor va creste, dar, findca in OUG 50 s-a inclus si creditele pe termen lung, clientii vor plati mai mult cand va creste Euribor. Ordonanta 50 a aparut in momentul cel mai prost pentru clienti", a declarat Steven van Groningen, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la ProTV.

Presedinte Raiffeisen Bank a explicat ca Euribor a scazut fortat pentru a stimula economiile din zona euro, in perioada de criza.

"Euribor s-a dus foarte mult in jos pentru a stimula economiile in criza. Cand in zona euro criza va fi considerata sub control va creste. Ne putem astepta sa creasca, dar in mod normal o banca poate sa aiba functie de tampon. Sa absoarba crestrea de Euribor, dar in viitor trebuie dat mai departe spre client", a mai spus Steven Van Groningen.

Comentarii Facebook