Sony A7, un aparat foto excelent: Iată care sunt atuurile sale


Cei de la Sony au făcut mereu o treabă excelentă în a aduce pe piață aparate de fotografiat mirrorless ce pot cu lejeritate să concureze cu un DSLR. Absolut toate camerele din gama Sony A7 vin cu caracteristici și specificații ce fac utilizarea acestora o plăcere. Cum tehnologia evoluează în mod constant, cei de la Sony s-au hotărât să se întreacă pe sine și au anunțat anul acesta lansarea celei de-a patra generații de Sony A7, Sony A7 R IV. Aceasta este primul aparat mirrorless ce vine dotat cu un senzor full-frame absolut impresionant, de 61 de megapixeli. Dar acesta nu este singurul lucru diferit la Sony A7 R IV, acesta fiind îmbunătățit din mai multe puncte de vedere:

Pixel Shift

Tehnologia Pixel Shift care a fost introdusă prima oară la Sony A7 R III, a fost îmbunătățită în cazul lui Sony A7 R IV. Aceasta din urmă poate face 16 cadre și mută senzorul cu o jumătate de pixel între fiecare cadru făcut. Nu numai că rezoluția imaginii crește, dar numărul de pixeli poate fi extins până la 240 de megapixeli. Pentru a compune imagine este necesar totuși un soft pe laptop sau PC.

Autofocus-ul Sony A7

Sony A7 R IV folosește 567 de puncte pentru Phase Detection și un număr de 425 de puncte pentru Constrast Detection. Noul procesor de imagine și algoritm de imagine permit focalizarea în timp real, culoarea, luminozitatea, contrastul și distanța fiind analizate de către ceea ce cei de la Sony numesc tehnologie AI. De asemenea, acest aparat detectează și focalizează, în timp real, cu o viteză surprinzătoare, chipul și ochii.

Viewfinder-ul

Viewfinder-ul sau vizorul este, în cazul aparatelor mirrorless, electronic, deci presupune o rezoluție cu un anumit număr de puncte. Dacă Sony A7 R II era dotat cu un vizor cu 2.3 milioane de puncte, iar Sony A7 R III cu un vizor cu o rezoluție de 3.6 milioane de puncte, Sony A7 R IV vine dotat cu un vizor electronic cu o rezoluție impresionantă de 5.7 milioane de puncte. Celelate specificații sunt la fel, toate cele trei aparate folosind ecrane OLED de 0.5 inchi.

Video

Sony A7 R IV filmează 4k cu până la 30 de fps, asemenea predecesorului său, dar numărul mai mare de megapixeli de care acesta dispune îi va conferi imagini mai clare și mai detaliate. De asemenea, Sony A7 R IV are un sistem hibrid actualizat în ceea ce privește autofocus-ul și touch tracking autofocus-ul, dar ce e cel mai inovator din punct de vedere al filmării cu această cameră este funcția Eye AF. Această funcție permite focalizarea subiectului în timp real urmărind ochii acesteia și este o funcție absolut nouă pentru modul de filmare. Eye AF poate fi activat și prin simpla atingere pe ecran a subiectului.

Este de la sine înțeles că Sony A7 R IV a fost creat pentru a schimba complet modul în care aparatele de fotografiat mirrorless sunt privite și este perfect normal ca acesta să fie superior predecesorilor săi, din moment ce această cameră reprezintă o evoluție. Sony A7 R IV este un aparat de fotografiat cu adevărat impresionant, dar nici ”frații” săi nu se lasă mai prejos, fiind în continuare opțiuni extrem de bune pentru orice tip de fotograf, fie el amator sau profesionist.

Comentarii Facebook