Se dau salarii de 4000 de lei pe lună pentru începători în România! Cum arată topul celor mai căutate meserii


Angajatorii recurg la diferite metode pentru a-i atrage pe potențialii profesioniști ai domeniului în care activează, iar una dintre acestea este oferirea unui salariu mare. Inginer în calculatoare, în medicină sau în domeniul aerospaţial, aşa arată topul celor mai căutaţi ingineri în România de astăzi. 

Ca să-i atragă în companii, angajatorii sunt dispuşi să plătească un începător fără o zi de experienţă chiar şi cu 4.000 de lei. În timp, salariile acestor profesionişti ajung până la 10.000 de euro sau chiar mai mult. Chiar şi Serviciul Român de Informaţii caută ingineri în această perioadă, scrie Antena 3 CNN.

Înarmaţi cu roboţi, cu hărţi salariale, dar şi cu promisiunea unui mediu de lucru lejer, peste 70 de angajatori din toate domeniile se bat în aceste zile pe ingineri. Cei mai căutaţi sunt experţii în calculatoare, în medicină şi în inginerie aerospaţială, potrivit datelor colectate de la târgul de joburi al Universităţii Politehnica Bucureşti. Pentru toţi aceştia, salariul de început, fără nicio zi de experienţă, porneşte de la peste două salarii minime pe economie. Însă angajatorii sunt dispuşi să dea şi mai mult de atât, notează sursa citată.

Şi Serviciul Român de Informaţii caută ingineri în această perioadă. Peste 15 poziţii sunt deschise în cadrul instituţiei de stat. În foarte scurt timp, piaţa se va schimba, spun experţii. Cei mai căutaţi ingineri vor fi cei din domeniul agriculturii şi energiei, arată PoliJobs. 

Cei mai căutaţi ingineri

  • 1. Inginerii în calculatoare
  • 2. Inginerii medicali
  • 3. Inginerii din domeniul aerospaţial

Salariu de început: între 3.500 şi 5.000 de lei 

Comentarii Facebook