Salarii mărite cu 50% pentru medicii de familie! Condiţia care trebuie îndeplinită


Medicul de familie nou-venit într-un sat ar urma să încaseze, timp de şase luni, cu 50% mai mult decât unul care lucrează în oraș, cu condiția să meargă într-o localitate în care nu mai este alt doctor și nici cabinet medical, potrivit noului Contractul Cadru al CNAS pe 2023.

Prin intermediul acestei modificări, autoritățile fac astfel primul pas pentru a încerca să acopere deficitul acestor specialişti. Aproape 2.000 de medici de familie lipsesc din sistemul de sănătate din România.

În plus, doctorii vor putea avea un rol mai important în depistarea precoce a bolilor cu impact major asupra stării de sănătate a populației, prin acordarea de consultaţii preventive tuturor persoanelor înscrise pe lista lor. Acestea sunt modificările propuse în noul Contract Cadru, care ar trebui să intre în vigoare de la 1 iulie 2023.

Documentul prevede însă și alte schimbări precum extinderea accesului la servicii medicale oferite în sistem ambulatoriu şi de spitalizare de zi pentru a elibera camerele de gardă ale spitalelor.

Apoi, acordarea unor consultații la distanţă, pentru monitorizarea bolilor cronice și introducerea dispozitivelor compresive în lista celor decontate din bugetul CNAS.

Noul Contract Cadru care prevede toate aceste modificări se află deocamdată în dezbatere publică, potrivit stirileprotv.ro.

Comentarii Facebook