Roșiile țuguiate suspecte de a fi cancerigene? Dr. Menci: ”Nu sunt roșii autentice românești"

 

Cercetătorii în legumicultură atrag atenția că tomatele cu ţugui sunt periculoase pentru organism, pentru că se folosesc în exces erbicide sau substanţe de coacere forţată, ce pot duce la cancer. 

 

Sunt și soiuri mucronate care așa sunt ele, însă acel mucron, țugui, poate provine dintr-o stimulare, cum au spus specialiștii în agricultură. Din pacate, nu sunt roșii autentice românești pentru că nu se mai cultivă cele autentice. Sunt hibrizi dependenți de pachete de tratament cu pesticide și îngrășăminte.

 

Roșiile au avize pentru că așa cum se întâmplă în majoritatea cazurilor, în general despre alimente, nu vorbim de o toxicitate acută, ci vorbim de efecte asupra sănătății pe termen mediu și lung, efecte care nu provin numai de la un singur aliment, ci dintr-o cumulare de alimente cu medicamente, consum excesiv de alcool și tutun. 

 

Este o problemă mondială că s-au înlocuit soiurile autentice cu hibrizi.

 

Roșiile cu tugui și e-urile sunt la fel de nocive. 

 

Toxitatea este o chestiune relativă și este un răspuns strict personal al fiecărui individ. Apare fenomenul de sinergism sau efectul de cocktail. Noi nu mâncăm un aliment cu un singur E, ci mâncăm aimente care conțin metale grele, cu reziduri de pesticide, cu substanețe adăugate care conțin o anumită textură și cand facem exces, lucrurile devin dramatice.

 

Ar trebui să foloim soiuri tradiționale! Roșiile hibride nu le putem cultiva fără să le stropim și să le administrăm îngrăsăminte chimice, așa sunt ele create, sunt foarte sensibile”, a spus Dr. Menci la REALITATEA TV.

Comentarii Facebook