Proteste la Cluj contra prețului carburanților? Deja în țară șoferii plătesc cu mărunțiș pentru a bloca pompele - FOTO


Clujenii sunt chemați la proteste împotriva prețurilor tot mai mari la carburanți, dar încă nu s-a decis cum se va protesta.

În schimb, în țară șoferii au început să plătească la pompă cu bani mărunți și să alimenteze numai un litru sau chiar mai puțin. În acest fel, stațiile de carburanți se blochează și se produc pagube.

E timpul sa facem ceva, ieșiți în strada, blocați pompele. Este imposibil si inadmisibil ca într-o țară ca România prețul carburantului sa depășească 9 lei/litru. Share masiv ca sa vada toata lumea și sa stabilim ce și când vom face. La 121$ pe baril este imposibil ca prețul sa depășească 9lei/litri ( unde jumătate din acești bani merg către stat). Noi facem ceva!”, spun organizatorii protestului.

Fiecare județ se organizează separat, dar toată lumea este de părere că trebuie făcut ceva. Prețurile au ajuns să fluctueze în aceeași zi cu 30 - 40 de bani, lucru inexplicabil, spun șoferii. 

Prin blocarea pompelor, conducătorii auto speră să îi determine pe cei care controlează marile lanțuri să nu mai speculeze prețurile. 

Unii șoferi propun să nu se mai alimenteze deloc și să nu mai fie folosite mașinile

Citesc pe acest grup intențiile de a protesta împotriva scumpirii carburantului. Felicitari ca exista reacție!

În primul rand hai sa ne amintim ce ne-au invatat tot politicienii pentru a scădea prețul carburantului in pandemie. Nu trebuie sa mergem la nicio benzinarie sa ne răzbunăm pe casieri cu maruntis, nu trebuie blocat nimic, etc pentru ca toatea acestea sunt consumatoare de carburant. Hai sa lasam mașinile parcate, sa nu mai consumăm carburant. 

Economic vorbind, cand cererea crește și oferta (pretul) creste, cand cererea scade si pretul scade pentru ca oferta este prea mare dar nu exista consum.

Mult succes la toți și hai sa scoatem bicicletele, trotinetele, rolele, etc tot ce nu folosește carburant și sa ne gandim la sanatatea noastra. Mișcarea înseamnă viață! O zi frumoasa!”, a scris un șofer.

Fraților, chestia asta cu alimentare de 10 lei nu aduce niciun beneficiu. Faptul ca ai mers pana în peco și ai alimentat inseamna ca ai consumat carburant sa protestezi. Ceea ce dorim noi sa facem prin acest protest este sa reducem consumul, nu sa alimentam ca să mergem să protestam. Este complet ilogic și inutil. Putem reduce consumul doar dacă alegem o zi în care nu alimenteaza nimeni de nicăieri, urgentele se exclud, dar urgentele sunt și rare și nu putem avea toți scuza asta. Putem alege o zi de duminica în care majoritatea nu lucrează și putem renunța la mașină foarte ușor.  Putem sa ne bucuram de vremea bună, facem o plimbare pe jos sau cu bicicleta, autobuze etc. Asta e soluția eficienta și fără niciun risc”, a mai completat un șofer.

287612755_575069014332746_8660500960935912476_n.jpg


287571213_6014798518537125_8533330364084686213_n.jpg

Comentarii Facebook