Prețurile apartamentelor din Cluj au crescut în ultimul an

 

Prețul apartamentelor a crescut în Cluj-Napoca, în ultimele 12 luni, spre deosebire de restul orașelor importante din România. 

 

Capitala Transilvaniei este singurul oraș dintre cele analizate unde prețurile solicitate în prezent sunt mai mari decât în aceeași perioadă a anului trecut – chiar dacă diferența este una redusă, de 0,3%. 

 

Indicele Imobiliare.ro indică acum o valoare de 940 de euro pe metru pătrat (față de 937 de euro pe metru pătrat în mai 2012) pentru apartamentele disponibile spre vânzare în Cluj-Napoca. 

 

Această diferență se datorează și avansului de 1,4% consemnat în ultimele 31 de zile, de la 927 de euro pe metru pătrat. Interesant este că tendința de creștere a fost dictată exclusiv de segmentul apartamentelor noi, care s-au apreciat cu 2,4%, ajungând la o valoare de 894 de euro pe metru pătrat. Prețul mediu cerut pentru apartamentele vechi, de pe altă parte, a rămas constant, la nivelul de 982 de euro pe metru pătrat consemnat la sfârșitul lunii aprilie.

 

În luna mai, prețul mediu cerut la nivel național pentru unitățile locative noi și vechi a crescut ușor.

 

După ce în aprilie prețurile cerute pentru apartamentele din întreaga țară s-au depreciat puternic - cu 2,4%, de la 953 la 935 de euro pe metru pătrat -, luna mai a fost caracterizată de o oarecare stabilitate pentru piața rezidențială. Indicele Imobiliare.ro calculat la nivel naţional a consemnat o apreciere ușoară, de 0,3%, până la valoarea de 938 de euro pe metru pătrat. Cu toate acestea, cu două excepții, tendința generală în marile orașe ale țării a fost una de scădere. Imobiliare.ro prezintă un clasament al marilor orașe în funcție de ieftinirile consemnate pe segmentul rezidențial în decurs de 12 luni.

Comentarii Facebook