Premierul Florin Cîțu admite că sectorul public ține în urmă dezvoltarea economiei


Premierul Florin Cîțu a recunoscut că sectorul public trebuie reformat și că acum ține pe loc dezvoltarea economiei românești. 

Sunt foarte mulți oameni buni în domeniul public, nu trebuie să aruncăm o anatemă asupra sistemului public, să spunem că toți sunt răi. Nu, sunt foarte mulți oameni buni care trebuie premiați, dar, pe lângă ei, sunt foarte mulți care doar sunt acolo și beneficiază de foarte multe lucruri de care nu ar trebui să beneficieze. Pe aceia trebuie să-i eliminăm. Relația cu sectorul privat suferă și atâta timp cât sectorul public rămâne în urmă, noi, ca economie, nu ne putem dezvolta. Nu ne putem dezvolta doar dacă sectorul privat o ia în față, pentru că vrem, nu vrem, sistemul privat interacționează și are nevoie de un aparat public performant.

De aceea, noi, sistemul public, ține în urmă dezvoltarea economiei și trebuie să ajungem la nivelul sectorului privat", a declarat Florin Cîțu, DC NEWS, în cadrul evenimentului "Digitalizarea României, prioritate ZERO! Editia a II-a".

Comentarii Facebook