Peste 150.000 de pensii speciale în MAI şi MApN, iar cifra crește în fiecare lună! Cea mai mare pensie: 35.000 lei


Doar la Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul de Interne sunt în plată peste 15.000 de pensii speciale. Cifrele însă cresc în fiecare lună. De exemplu, în numai o lună, numărul pensionarilor cu venituri speciale a crescut cu 620 de persoane. 

Cea mai mare pensie din rândul foştilor angajaţi MApN este de peste 35.000 de lei. MAI și MApN au împreună peste 150.000 de pensii de serviciu. Din mai până în iunie, numărul militarilor și al polițiștilor care au ieșit la pensie a crescut cu peste 620 beneficiari, scrie Antena 3 CNN. 

Inechitățile din sistemul public de pensii sar în ochi și când vine vorba despre militari și polițiști. În MApN, cea mai mare pensie a fost de peste 35.000 de lei, bani în mână. La polul opus, avem cea mai mică pensie militară care a fost de doar 92 de lei.

Banca Mondială recomandă ca pensiile militarilor activi să nu fie modificate în privința cuantumului. Am putea să asistăm însă la creșterea vârstei de pensionare, o creștere etapizată, în decursul a maxim 10 ani. O altă corecție financiară luată în calcul este aceea de a limita pensia, astfel încât să nu depășească salariul, notează sursa citată. 

Comentarii Facebook