Vineri 27 Ianuarie

Părinții, împietriți de prețurile rechizitelor. Începutul de an școlar le-a golit buzunarele: „Am dat 200 de lei pentru o nimica toată”


Începutul de an școlar a venit cu cheltuieli mari pentru părinți. „Unele produse costă și de două-trei ori mai mult. Am dat peste 200 de lei pentru o nimica toată…”, s-au plâns părinții.

Fiecare început de an școlar înseamnă cheltuieli extra pentru rechizite și haine noi. Anul acesta însă, prețurile ridicate ale rechizitelor i-au pus pe părinți în situația de a găsi tot felul de soluții.

Ne-a trimis învățătoarea o listă cu ce trebuie cumpărat pentru noul an școlar. Chiar m-am bucurat. Mi se părea așa micuță lista. Am pus în coș, apoi în nici jumătate de plasă și… ȘOC! Peste 200 de lei o mână de rechizite!”, a povestit Nelia D, mămica unui băiețel de ciclu gimnazial.

Am încercat să vedem ce mai putem salva de anul trecut. Așa că am luat doar strictul necesar. Câte una-două din fiecare. Dar prețurile sunt duble. Și dacă faci greșeala să mergi cu cel mic la cumpărături, te trezești că vrea caiete cu cine știe ce imagini pe ele. Alea sunt și mai scumpe. De zici că dacă e un cățel sau un personaj din desene, nu e tot caiet. Dar unele sunt și de două-trei ori mai scumpe, doar pentru că au o anumită imagine!” a povestit o mămică.

Chiar dacă s-a pus accent pe calitate, părinții au fost obligați să găsească soluții mai ieftine.

Am salvat de la copilul mai mare ce am putut și am dat celui mic. Am rupt câte două-trei foi scrise dintr-un caiet vechi… Am vrut să cumpărăm și produse de calitate. Dar m-am gândit că nu are rost să iau cel mai bun brand de acuarele, de exemplu, pentru un copil de grupă pregătitoare! Așa că ne-am adaptat” au mai povestit părinții.

În Bistrița, colegiile și liceele au uniforme. Cu toate acestea, începutul de an școlar e scump și la capitolul haine.

Un jerseuț în culoarea cerută de școală – minim 90 de lei. Tricourile polo, de la 20 de lei bucata în sus. Și fiind albe, trebuie să ai stoc. Mai ales dacă-ți cunoști copilașul și știi că e ziua și tricoul pătat. Faptul că au uniformă nu e mai puțin costisitor. Din contră!”, au explicat părinții. Ghiozdanele costă de la 60 de lei în sus. Penarele sunt 20 de lei – cel mai ieftin și gol. Dar pot ajunge si la peste 100 de lei bucata dacă sunt „echipate cu de toate”, notează Bistrițeanul. 


Comentarii Facebook