Ministrul Agriculturii, despre Legea Porcului: „Porcul nu trebuie să fie interzis în gospodărie. Nu se va interzice niciodată în România"


Ministrul Agriculturii Florin Barbu,  a vorbit despre creșterea și sacrificarea porcilor în gospodării. 

Ministrul a spus că în ciuda noilor norme privind aplicarea Legii porcului care interziceau în totalitate vânzarea porcilor crescuți în gospodăriile țărănești și comercializarea cărnii provenită de la aceștia, porcul nu va fi niciodată interzis în România.

„Porcul nu trebuie să fie interzis în gospodărie. Nu se va interzice niciodată în România, iar cine spune că vom da tichete... E o mare prostie.

Porcul se poate sacrifica, porcul se poate vinde din gospodăriile populaţiei. Noi păstrăm tradiţia şi niciodată, cât voi fi ministru al Agriculturii, nu voi interzice acest lucru!”, a declarat Florin Barbu, citat de news.ro.

Acesta a declarat că toți românii își pot sacrifica animalul în propria gospodărie având nevoie doar de un aviz gratuit de la medicul veterinar. 

,,Românii își pot comercializa porcii crescuți în gospodării, atât în perioada Crăciunului, cât și pe tot parcursul anului, cu aviz gratuit de la medicul veterinar din care să reiasă că animalul nu este bolnav.” a declarat ministrul.

Comentarii Facebook